Formarea continuă a profesorilor este esențială pentru îmbunătățirea procesului educațional, având în vedere faptul că educația și metodele pedagogice evoluează constant. Formarea continuă ajută profesorii să rămână la curent cu cele mai recente cercetări, tehnici didactice și tehnologii educaționale.
Învățarea experiențială în contextul dezvoltării durabile
Astfel, în cadrul Școlii de vară a profesorilor de Religie a fost integrat cursul de formare „Învățarea experiențială în contextul dezvoltării durabile”, al cărui furnizor este Life Learning Education.
Cursul a cuprins 30 de ore (12 ore față în față, 18 ore online asincron) și a fost susținut de către profesorii formatori Theodora Vild, Robert Roșioru și Mirela Crăciunescu, care au condus cu măiestrie cele trei grupe de profesori cursanți.
Cursanții au fost foarte încântați de bagajul mare de jocuri, metode și tehnici nou învățate, dar și de cunoștințele noi despre învățarea bazată pe experiență și ciclul lui Kolb. Toate acestea aduc prospețime pentru începutul noului an școlar.
Participarea la acest curs de formare continuă le-a oferit profesorilor ocazia de a dezvolta și rafina abilități, de a adapta strategii, tehnici și metode de predare-învățare-evaluare la nevoile elevilor, dar și bucuria de a lucra în echipă și de a consolida prietenii.
Așa cum ne-am obișnuit deja, cursul oferit de Asociația Life Learning Education s-a ridicat deasupra așteptărilor cursanților. Profesorii formatori au oferit o dinamică impresionantă, care a captivat cursanții, dar și cunoștințe și sfaturi prețioase, de care, cu siguranță, profesorii vor ține cont în activitatea didactică la clasă, unde vor aplica învățarea experiențială.
Așadar, pentru cine nu a făcut până acum cunoștință cu Life Learning Education, recomandăm cu mare căldură acest curs de formare continuă:
https://lifelearningeducation.ro/cursuri/invatarea-experientiala-in-contextul-dezvoltarii-durabile/